7 Okt 2019 - Open Avond

Maandag 7 oktober houden we weer een ‘open avond’ in de Börkerkoel. Deze open avond is bedoeld om mensen kennis te laten maken met de sport badminton. Badminton is een ideale sport voor iedereen die wat aan de conditie wil doen en om nieuwe mensen te ontmoeten en samen te sporten.

Zowel jeugdspelers als volwassenen kunnen die avond geheel vrijblijvend met de sport en de vereniging kennismaken. Er wordt die avond gespeeld middels het toss-systeem. Je staat dus nooit alleen aan de kant en speelt samen met de andere aanwezige badmintonners. Het spelen is uiteraard voor de lol en niet in toernooivorm.

De ontvangst is vanaf 19:30 uur, er wordt gespeeld van 20.00-21.30 uur. Er worden wedstrijdjes gespeeld van 15 minuten. Binnen de intervallen van 15 minuten kunnen deelnemers beginnen en stoppen wanneer zij dat willen.

Neem sportschoenen (zonder zwarte zool) en sportkleren mee, rackets en shuttles zijn, indien nodig, aanwezig.

BCW bestaat 40 jaar!!


Opgericht op 27 Februari 1978 door Gerrit Brunningkreef en Peter van de Poel bestaat onze vereniging inmiddels al weer 40 jaar. Dat willen we niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Op 15 oktober organiseren we daarom een toss-avond voor zowel leden als oud-leden. Tussendoor is er de gelegenheid om onder het genot van een hapje en een drankje gezellig bij te praten. Inloop is om 19 uur voor zowel de jeugd als de volwassenen.

Als vereniging hebben we topjaren gekend, maar ook jaren met een klein aantal leden. In seizoen 1984/1985 waren er zelfs 100 leden waardoor wachttijden te lang werden en er een ledenstop is afgekondigd. Helaas is die tijd voorbij. Momenteel hebben we te maken met een dalend ledenbestand en schommelen we rond de 30. Dat mag best een beetje meer worden. Het is toch eigenlijk zo’n leuk spelletje. Laten we proberen om vrienden, buren en kennissen te besmetten met badmintonvirus, waardoor we weer naar een gezond ledental kunnen groeien.

Maar voor nu gaan we eerst met elkaar het jubileum vieren!!

Succesvolle JUMBO actie: Spek de Kas van je Sportclub

22 Juni heeft Casper Vinke de cheques aan de vertegenwoordigers van de verenigingen uitgereikt.De JUMBO actie met als doel om de kas te spekken van de sportverenigingen van Westerbork en omgeving was voor onze kleine vereniging een leuk succes. Zowel badmintonners als vrienden en buren hebben ons gesteund. De teller heeft zelfs even op 230 euro gestaan. Uiteindelijk hebben we afgesloten met een mooie 200 euro, die zeer welkom is. Iedereen bedankt die zijn achterban gemobiliseerd heeft.

Uiteraard ook Casper Vinke namens ons allen heel erg bedankt. Een mooi initiatief waar wij zeer blij mee zijn. 
 
Overige nieuwsberichten

Herenteam KAMPIOEN 2018!!

Het herenteam is dit seizoen kampioen geworden in de competitie Noord. Het team bestond uit Max, Jantinus, Marcel, Coen (niet op de foto), Warner en Willem.
Onze shirtsponsor Cateringspecialist Henderikus uit Westerbork heeft het team niet alleen gefeliciteerd met deze prachtige prestatie, maar ook getrakteerd op een overheerlijke rollade. 

Henderikus bedankt!!